Vapaaehtoistyö

Olen mukana projektissa nimeltä Empowered Girls Speak Out. Tämän projektin tavoitteena on motivoida tyttöjä käymään koulussa ja ennaltaehkäistä teiniraskauksia, jotka johtavat koulun keskeyttämiseen.

Sports Development Aid, eli SDA, tekee yhteistyötä koulujen kanssa. Me teemme joka arkipäivä ainakin yhden kouluvisiitin. Visiitti alkaa oppitunnilla, jossa Thea ja Devota opettaa tytöille mm. tyttöjen oikeuksista, terveellisistä elämäntavoista, ehkäisystä ja hyvästä itsetunnosta. Oppitunnit pidetään Swahilin kielellä, mutta Thea ja Devota kääntää minulle kaiken parhaansa mukaan, jotta pysyisin kärryillä.

                      Thea (oik.) ja Devota opettamassa. 

Oppitunnin jälkeen pidetään tytöille liikuntatunti, jonka suunnitteleminen ja ohjaaminen on minun vastuullani. Liikunnan tarkoituksena ei suinkaan ole suorittaminen, vaan me pidämme yhdessä hauskaa erilaisten pelien ja liikunnallisten leikkien muodossa. Ja se tunne joka tulee, kun näkee ilon ja riemun tyttöjen kasvoilla liikuntatunnin aikana. Sitä tunnetta ei voi sanoin kuvailla! Kaikki paineet, murheet ja huolet unohtuvat. Siitä tulee itselle niin uskomattoman hyvä mieli, kun näkee että heillä on hauskaa!

           Koululaiset matkalla kotiin koulupäivän jälkeen. Joillekin kotimatka saattaa olla yli 10km.


Ajomatkat kouluille saattavat olla pitkiä ja tiet huonossa kunnossa. Eilinen oli pisin, matka kesti reilut puolitoista tuntia.

Työnteko on tähän mennessä ollut aivan mahtavaa! En malta odottaa tulevia viikkoja, mutta samalla en halua että aika rientäisi niin nopeasti. Puolitoista kuukautta on lyhyt aika, enkä voi uskoa että pian olen ollut täällä jo kaksi viikkoa! 

-Maarit








Kommentit

Suositut tekstit