Pikavisiitti Dar es Salaamissa

Terveisiä Dar es Salaamista! 

Saavuin tänne tänään aamupäivästä, ja reissun ensimmäinen yö olisi tarkoitus viettää täällä. Reissuni ei tosin alkanut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä matkatavarani eivät päässeet perille asti. Onneksi olin kuitenkin pakannut reppuun malarialääkkeet!

Aurinkorasvaa ja hyttysmyrkkyä piti kuitenkin lähteä ensihätään metsästämään, ja hyppäsimme motellin edustalta kolmipyöräisen kulkuneuvon kyytiin, en nyt muista miksikä niitä kutsutaan. Hyppäsimme pois Darin keskustassa, ja voin rehellisesti myöntää, että siinä kohtaa kulttuurishokki oli suuri! Autot, moottoripyörät ja tavalliset pyörät ajoivat ympäriinsä miten sattui ja ihmiset poikkelehtivat autojen välistä. Koko ajan piti olla tarkkana mitä ympärillä tapahtuu, jotta ei vain jäisi auton alle tai hukkaisi seuralaista. Tästä syystä valokuvan ottaminen ei edes tullut mieleen!

Jos Dar es Salaam aiheutti minussa hämmästystä, niin vähintään yhtä suurta hämmästystä minä aiheutin paikallisissa. "Mzungu, mzungu!", kuului ihmisten suusta (mzungu= valkoinen ihminen). Joku varovasti koski käsivarttani, ikään kuin tunteakseen miltä "mzungu" tuntuu. Aikalailla rauhassa sain silti olla, koska minulla oli paikallinen mukanani koko ajan. 

Huomenna matka jatkuu etelään, joten tämä visiitti jäi tällä kertaa lyhyeksi. Sormet ristissä toivon, että matkatavarani saapuvat minulle mahdollisimman pian! Usiku mwema - Hyvää yötä!

-Maarit

Kommentit

Suositut tekstit