Mtwaradise

Lauantaina saavuin Mtwaraan. Sitä ennen vietin kaksi päivää Lindissä, joka sijaitsee noin 100km Mtwarasta. Vaikka etäisyys näiden kahden paikkakunnan välillä on vain 100km, kesti matka dalla-dallalla (eli minibussilla) noin kolme tuntia. Kyyti pysähtyi jokaisella kylällä, ja saattoi välillä ottaa matkustajia kyytiin keskellä tietäkin.

Lindin kaduilla tuntuu, kuin aika olisi pysähtynyt. Tunnen olevani paikassa, jossa globalisaatiosta ei ole tietoakaan. Mutta kun ravintolan kaijuttimista kuuluu "despacito" havahdun takaisin tähän hetkeen. Kyllä globalisaatio on ennättänyt tännekin.

Saavuttuani Mtwaraan ajoimme saman tien lentokentälle hakemaan matkatavaroitani. Minä olin aivan varma, että en tule koskaan saamaan niitä takaisin, koska en ollut saanut sähköpostia tai tekstiviestiä niiden saapumisesta. Mutta siellä ne kuitenkin olivat! Olisin voinut hyppiä riemusta! 

Mtwara on kaunis kaupunki. Perheeni asuu aivan rannan tuntumassa, ja iltaisin lempipuuhaani onkin kävellä rannalle katsomaan upeaa auringonlaskua. Aurinko laskee kuuden jälkeen, ja kello seitsemän on jo ihan pilkkopimeää! 



Eilen minulla alkoi työt, mutta haluan kertoa teille vapaaehtoistöistä vasta sitten, kun työpäiviä on useampi takana! 

-Maarit




Kommentit

Suositut tekstit